Haber

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Yardımcısı Erden Timur şampiyonluğa inanıyor

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Yardımcısı Erden Timur, dönem sonunda şampiyon olacaklarına inandığını söyledi.

Erden Timur, Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen ortada kamp kurdukları Antalya’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Galatasaray’ın şampiyonluk için yeterli bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan Timur, destek gerekirse riske giremeyecekleri bir dönemde yaşadıklarını ifade etti.

Teknik direktör Okan Buruk’un kadroyu şu an için yeterli gördüğünü belirten Timur, “Cumhuriyet’in 100. yılında şampiyonluk her grupta olduğu gibi bizim için de çok değerli. Bu yıl da şampiyon olacağız. 1 gol atarız herhalde.Yüzde 1’i bile düşünmek çok değerli.Her detayın değerlendirilmesi gerekiyor.Bu nedenle kadronun güçlenmesine katkı sağlayacak bir şey varsa yapılması gerekiyor.Sakatlıklar, cezalar.. . Bunlar olacak. Değerli bir deplasmana çıkacaksınız, oyuncu sakat. Risk alınacak bir dönem değil. Son zamanların en rekabetçi yılı. Destek gerekirse, elbette olur.” ifadeleri kullandı.

Transfer için sadece futbolcuların bonservislerine bakmadıklarının altını çizen sarı-kırmızılı yönetici, Galatasaray ile anılan Moussa Dembele ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Bosman Kuralı’na (referansları ile) giren çok oyuncu var. Bir de rekabet var. Toplam bütçelere bakmak lazım. Emel ‘Rehbere verilmeyen paranın ne kadarını alıyoruz? ‘ Olur o yüzden Dembele olsun ya da olmasın çok şey yazıldı Kimseyle bu kadar görüşmedik daha dönem ortasında çıkarlar yine çatıştı Kulüp de ortada bonservis almak istiyor Hepsi için uzun bir süreç.”

Oyuncularına çok sayıda teklif geldiğini kaydeden Erden Timur, yeni bir takım olduklarını hatırlatarak, “Takımımızdan 26 oyuncu gitti, 13 oyuncu geldi. Baktığınızda 2-3 hariç bu oyuncuların hepsi 11’de. İnsanlar adaptasyon zamanını ilk başta anlamadı.Hoca,yönetim herkes yeni.13. sıradan bir takım bu seviyeye geliyor.Uyum geçtikten sonra güzel futbol var.Alıştırmalar yine sıkıntılı. Tabi bu biraz hava meselesi, havayı yakaladıktan sonra iş başka. İlk 13 hafta bizim için iyiydi, son haftalar beklentilerin üzerindeydi, bence öyle.” ifadeleri kullandı.

Cumartesi günü yıldız oyuncu Mauro Icardi’nin geleceğini söyleyen Timur, oyuncuyla ilgili çıkan olumsuz haberlerle ilgili şu yorumu yaptı:

“Icardi ile ilgili her şey polemiktir. Böyle olmasını bekliyorduk ama aynı zamanda Sergio Oliveira da sakatlandı ve ülkesine gitti. Yaralıya boş zamanlarında takım çalışırken İstanbul’da yalnız kalması söylenmiyor. Antalya’da.İcardi gidince ‘Gitti’ oluyor, diğerleri gidince haber yok.Bu normal bir şey.Tedavisi burada devam edecek.Performans açısından uygun noktaya gelmişti.hatta olacaktı. kampa katılsa daha iyi.Aldığımız oyuncuların yüzde 90’ı Galatasaray’da kamp görmedi.En çok oyuncuyu Dünya Kupası’na verdik.Şu anda yarım kamp gördüler diyebiliriz. Sakatlığı tekrar etmezse performansına devam edecek.”

Muslera’ya olası ceza

Erden Timur, kalecileri Fernando Muslera’nın Dünya Kupası’nda yaşadığı olayın lige sıçramayacağını belirtti.

Tecrübeli kalecinin durumuyla ilgili araştırma yaptıklarını anlatan Timur, “Saha içinde olan bir şey. Orada başka oyuncular da var. Muslera’nın kendisi dedi, omzuna dokunmak gibi bir şey var. Durumu yok.” Bildiğim kadarıyla sadece bir Suarez olayı var. Oyuncuların uluslararası bir turnuvada yaptıklarından dolayı yerel liglerde cezalandırılabilmesi için bunun şiddet içeren büyük ve önemli bir olay olması gerekiyor.” dedi.

Gündemdeki Haris Seferovic ve Patrick van Aanholt’un takımdan ayrılma girişiminde bulunmadıklarını belirten Timur, kimsenin menajeri ile görüşmediklerini ifade etti.

“Ödemelerimizi doğru yapmaya çalışıyoruz”

Erden Timur, futbolcularla alacakları konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti.

Kulüplerin mali açıdan zor durumda olduğunu anlatan Timur, “Şüphesiz ki, her şey toz pembe ama biz ödemelerimizi doğru yapmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Gecikmeler oluyor ama Türk futbolunun yaşadığı gecikmelerden çok daha az. değerlendirmesini yaptı.

Timur, geçtiğimiz günlerde yaptığı “Ligi bitirmeyeceğiz” açıklamasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Aslında bilgi ortaya koyduk. Olasılık. Kanıt olmadan olasılık bilimdir. Olasılıklardan bahsettik. 2 tür beklenti var x gol beklentisi dediğimiz. Birincisi devam eden oyunda, ikincisi de devam eden oyunda. Bu kadar beklenti varken penaltı atılmıyor işte buna x gol beklentisi diyoruz.Bu rakibimiz için bir istatistik demiştik.Penaltısız olanı kıyaslamak lazım.Doğru bilgileri verdik. .Bence o bilgiden kaynaklandı.Her türlü şeyi araştıracağız dedik.Yaptığımız basın toplantılarında da bunu hep söyledik.Siyasi olarak söylemiyorum. bir çok şey ama bilgiyi bu şekilde vermemizin sebebi, verilerle aşağı indiklerinde daha az manipülasyon olması. Yöneticinin en alta inmesi gerekiyor, daha az manipülasyon için.”

“Kendimiz için adalet istemedik”

Erden Timur, adaleti sadece kendileri için istemediklerini söyledi.

Timur, Fenerbahçe Kulübü yöneticisi Selahattin Baki’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Selahattin Baki Bey ile yurt dışı atölyesinde görüştük. Kendisiyle ilk kez orada tanıştım. Güzel şeyler söyledi. Yurt dışı teklifinde farklı bir düşüncemiz vardı, kendisini destekledi ve hep olumlu şeyler söyledi. Herkes ne olacağını görecek.” toplumsal bütünlüğümüzle ilgili yapacağız.Fenerbahçe’nin toplumdaki konumu sorulduğunda ben yüzde 60-40’ken penaltı dedim.insanlar bunu adalet için yaptığımızı anlayacak çünkü başka bir amacımız yok.Çünkü İnanç erozyonu, kimse neden yaptığımızı anlamıyor.Kendimiz için değil, kendi çıkarımız için adalet istedik.Galatasaray haksız puan aldı.Çıktığımızda ‘Rakibimize haksızlık yapıldı’ dedik. Biz de diyeceğiz, tepki göstersek de yapacağız, bunları herkes görecek, dolayısıyla 1,5-2 aydır hiçbir şey olmamışken bunu gündeme getirmek de yanlış, sanırım hep basın toplantısı anma olacak. ayda bir görüşürüz.”

Sarı-kırmızılı yönetici, bu yıl transferdeki toplam meblağlara bakıldığında mali açıdan geçmişe göre çok iyi bir iş çıkardıklarını belirterek, “Geçmişte başarılı transfer dönemleri yaşandı. son 13 yılda üst düzey meslekler,açık orta düşük maliyet dönemi.Geçen yıla göre daha az bonservis bedeli ödedik.Maaş 200 bin euro daha az.Toplam sorumluluk yani mühlet ile maaşın çarpımı artı bonservis artı yönetici bedeli ve imza ücreti, kulübün ne kadar sorumluluk altına girdiği değerlidir.” Maaşı siz ödüyorsunuz, menajerin bedelini. Hepsine bakılması gerekiyor. Sonuç olarak, geçen yılın toplam yükümlülüklerinin yarısından azız. Bunun başlıca sebebi ise kısa dönemli sözleşmeler ve düşük bonservisler.” değerlendirmesini yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, transfer döneminde kendisine “Çok para harcadınız” demişti. Sözlerinin art niyetli olmadığını anlatan Timur, “Görünüşe göre çok para harcadık ama o kadar harcamadık” dedi. öyle dedim Ali Bey’le o anı yaşayan kişi ben olduğum için şaka gibi oldu sanırım. Kötü niyetli değildi. görüş bildirdi.

“(Hakem hakkında) makul düzeyde tartışılmalı”

Erden Timur, yöneticilerin hakem hakkında çok fazla konuşmaması gerektiğini belirtti.

Hakemle ilgili her konuşmayı cezalandırmanın doğru olmayacağını kaydeden Timur, “Makul seviyede konuşmak lazım. Bu konuda haklılar, her hafta konuşmak da doğru değil. Türkçeyi geliştirmiyor. Hakemlik de tabii. Mevcut hakemlerimizin de iyi performansları var tabi ama toplam kaliteyi yükseltmek için dönemsel olarak. VAR’da yabancı hakemler olabiliyor.” ifadeleri kullandı.

Timur, Yusuf Demir’in yerli oynayıp oynayamayacağı ile ilgili de, “Yusuf Demir diye bir konumuz yok. Bu bizim konumuz değil. Türk futbolunun konusu. Başvuru yaparken dedik ki insan Türk ise Türk olur. Türktür.Dünyada bunun böyle uygulandığı bir yer yok.Kulüpler sahiplenmeli ve yapmalı.Yurt dışında yaşayan Türkler sahiplenmeli.Galatasaray ülkenin herhangi bir konuda görüş bildirebilir ama sanki öyle görünüyor. Galatasaray’ın konusu. Gelecek yıl uygulanacak yabancıyla ilgili de bunlar konuşuldu. Yusuf Demir’in statüsünün değişmeyeceğini söylediler. Önümüzdeki yıl için tüm yabancılar “Kural değişebilir. Bu değişikliğin gelecekte olması ihtimaline karşı baktık. 21 yaş altı için aldık. İki oyuncu alacağız dedik. Bir tanesini sonraya bırakacağımızı söyledik. Önümüzdeki yıl yabancı statüsü ne olacak ona bakıp değerlendireceğiz.” dedi.

Timur, Dünya Kupası’ndan en önemli beklentilerinin oyuncularından sakatlık haberi almamak olduğunu ve bu açıdan memnun olduklarını vurgulayarak, teknik direktör Okan Buruk’un performansına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Okan Hoca’nın performansı ortada. Yepyeni bir takımı bir araya getirdi, sistemi oturttu ve performansa imza attı. Bugün büyük hocaların bile kariyerlerine bakınca birinci hatta ikinci sene önceki hocaların başarıları ortada. öncekilere göre düşüktü ama Okan Hoca’ya da sabır gösterilmedi biraz zamana ihtiyacımız var yeni oluşan bir grubuz ‘Galatasaray geçen sene 13. oldu ama önemli değil bu sene şampiyon olacaksın’ .’ Çünkü burası Galatasaray.Dönem başından son haftalara kadar istatistiklere baktığımızda ceza sahasında topla en çok buluşan takım biziz.Galatasaray hücum verilerinin hepsinde iyiydi ama bir de şu vardı: Okan Hoca oyun tarzını ortaya koydu ve Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında sonucu gördük. Hızlı bir şekilde kadroyu oyun sistemine soktuğunu düşünüyorum.”

“Taraftarlar oyunculara sahip çıkmalı”

Erden Timur, şampiyonluk yolunda sarı-kırmızılı taraftarlardan destek istedi.

Oyunculara verilecek desteğin önemine vurgu yapan Timur, şunları söyledi:

“Burada inanmamız lazım. Şampiyon olacağız ve büyük ihtimalle gol de atacağız. Geriye düşseniz de sonuna kadar takviye vermek zorundasınız. 3-4 puan önde olsanız bile almalısınız.” Rehavete kapılmayın. Son ana kadar gösterilecek performansla bu olacak. Toplumun her noktada birlik olması gerekiyor. “Bölücü sorunlar yaşadığınızda bile onları birleştirmeye bakmak gerekiyor. Oyuncuları korumak gerekiyor. Samimiyete bakmalarını ve önem vermelerini rica ediyorum. En değerli mesajım oyuncuları korumaktır. Yanından geçerken 100 kişi bize ıslık çalsa ne hissederdik? Bunlar 20 yaşında oyuncular. Bunlar Ali Sami Yen.” Okan (Koçuk) ve Berkan (Kutlu) ellerinden geleni yapıyorlar. Aslan gibi onlar da çocuk. Kendi çocuğu orada oynuyormuş gibi düşünmeli, küçükse kendisi gibi düşünsün. oynuyor.Hepsi Galatasaray için ter döküyor.Berkan hastalanınca serum alıyor sabahları canavar gibi antrenman yapıyor.Antrenmanlara bile çalışıyor.Okan yıllardır sabrediyor elinden geleni yapıyor.Islık çalsak sen yapmamalısın. Hiç bağırmadan tribünlerde durun Taraftarlar olarak son düdüğe kadar gruba ve tüm oyuncularımıza sahip çıkmalıyız.Aile olarak sahadaki futbolcularımızla ve ailece elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Başarıya giden yol buradan geçiyor. Taraftarlardan en büyük ricam bu çocuklara sahip çıkmaları.”

“Şampiyonanın son haftadaki Fenerbahçe maçıyla kalmasını istemiyorum”

Erden Timur, son hafta Fenerbahçe ile yapacakları derbide şampiyonluğun net olmasını tercih etmeyeceğini belirtti.

Daha erken şampiyon olmak istediklerini ifade eden Timur, “Şampiyonluğun son haftaya Fenerbahçe’de kalmasını istemiyorum. 3-4 hafta önce şampiyon olmamızı istiyorum. 1 gol atıp şampiyon olacağız.” Her açıdan çok hassas olmamız gerekiyor. Keşke olmasın. Güzel maç da olacak.” sözlerini bitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort