Haber

Meral Akşener: Cumhuriyeti kuranlara borçluyuz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu Cumhuriyeti kuran insanlar, benim gibi köy doğumlu bir kadın, kurduğu eğitim sistemiyle, kurduğu eğitim sistemiyle bugün karşınızda grubu olan bir siyasi partinin lideri gibi konuşabiliyorsa,” dedi. Eğitimde fırsat eşitliğini yarattı, Cumhuriyet başardı ve bunu ona borçluyuz Atatürk.” Bunu size borçluyuz.” dedi.

Akşener, Balıkesir’in Susurluk ilçesindeki Kültür Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Susurluklularla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında bu günleri, Kurtuluş Savaşı gazisi ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduklarını belirten Akşener, “Bu Cumhuriyeti kuranlar, benim gibi insanlar, Türkiye’de doğmuş bir kadın. Bir köy, bugün kurduğu eğitim sistemiyle ve eğitimde yarattığı fırsat eşitliğiyle gurur duyuyor.” “Bir grupla bir siyasi partinin lideri olarak sizi konuşturuyorsa, Cumhuriyet başarmıştır ve bunu ona borçluyuz, Atatürk’e borçluyuz.” o kelimesini kullandı.

Akademisyenlik yaptığı dönemde Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili bir soru sorduğunu belirten Akşener, şöyle devam etti:

“Osmanlı benim, senin. Kimin Cumhuriyeti? Abdülhamid Han benim, senin. Kimin Atatürk? Neden ‘Osmanlı ya da Cumhuriyet’ diyorsun? Neden ‘Osmanlı ve Cumhuriyet’ demiyorsun? Baban, annen, deden. Cumhuriyet döneminde okudu ama Atatürk Osmanlı’nın askeriydi.” . İnönü onun askeridir, Rauf Orbay onun askeridir, Fevzi Çakmak onun askeridir. Neden bir adım daha ileri giderek Cumhuriyeti reddetmek için ‘Cumhuriyet ya da demokrasi’ diyorsunuz? Neden ‘Cumhuriyet ve demokrasi’ demiyorsunuz? Neden ‘Abdülhamid Han ve Atatürk’ demiyorsunuz? “Bunu kimseye söylememenin ne faydası var? Sana ne faydası var? Büyüklerine ne faydası var? Geleceğine ne faydası var?”

Cumhuriyetin nimetlerinden yararlananların Atatürk’ü ve cumhuriyeti yeterince anlatmadıklarını belirten Akşener, “Suçluyuz. Çünkü bunu yaptığımız her görevde anlatmamız gerekirdi. Bunu anlatmaya çalışanlar oldu ama” dedi. rütbeyi yükseltmek, başkalarına üstünlük sağlamak için göz yumanlar da vardı.” değerlendirmesini yaptı.

“Soykırıma karşı durmak her insanın görevidir.”

Akşener, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinerek herkesin buna tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

Bunun bir vicdan meselesi olduğunu vurgulayan Akşener, “Katil Netanyahu’nun yaptığı katliama ve ağır soykırıma karşı çıkmak bırakın Müslümanı, her insanın görevidir. Her dinin ortak noktası vicdandır. Ateist olsun, deist olsun, Müslüman olsun, Yahudi olsun, Hristiyan olsun vicdan sahibi bir insan, “İster Budist olsun, ister aklınıza ne gelirse gelsin, bütün bu saydıklarımın ortak noktası vicdandır, yani vicdandır. merhamet. Eğer bir insan o vicdana sahipse, hangi inanca sahip olursa olsun, şu anda Gazze’de yapılanlara elbette karşı çıkması gerekir.” dedi.

Meral Akşener, açılan kültür merkezinde Susurluk Hayat Üreten Hanımlar Derneği’nin atölyelerinde hanımlarla sohbet ederek, yaptıkları çalışmaları inceledi.

Kitap kafede okuyan öğrencilerle bir araya gelen Akşener, daha sonra belediyenin yaptırdığı halı alanda gençlerle buluştu. Penaltı atışını kullanan Akşener’e, eski milli futbolcu olan partisinin Konya Milletvekili Ünal Karaman da eşlik etti. Gençlerle maçın ardından toplu fotoğraf çekildi.

Açılış töreninde Meral Akşener’e ikramlarda bulunuldu.

Akşener ayrıca Susurluk Belediyesi’ni de ziyaret etti.

dadayhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu